April in Paris – part I

After obtaining my first Leica, it seemed only appropriate to put it through its paces in Paris. Although a very Cartier-Bresson-inspired trip for me, my dear wife was probably a bit annoyed with me stopping every few meters to take a pic of something. A lot of shooting from the hip using scale focusing and a million great picture opportunities missed due to my inadequate skills in handling a rangefinder camera, but it was such a joy to be able to carry around my whole 35/50/90mm + M9 kit and shoot so discretely (compared to last year’s trip with the monster that is Nikon D3) …

5 Comments
 1. Hyvä setti! Jongleerauskuva on minun suosikki.

  Comment by Markus — April 12, 2010 @ 10:23

 2. Mielenkiintoinen sarja. Klisee metrokuva oli hauska, ja onnistunut otos junalaiturilta…

  Comment by Masi — April 12, 2010 @ 13:48

 3. Parhaiden perinteiden mukaista. Ilo katsoa. Ja Leicassa vielä linssit ehjänä, ja kuvaajaalla luut, vaikka jo näihinkin sattui varmaan jokunen kuriiri keikalla. Kai ne tietää, että joka kulmalla täytyy sietää paria harmitonta HCB’tä.

  Comment by Olli — April 12, 2010 @ 21:22

 4. hey. that samuel l. jackson one, is the best for me.

  well composed and framed. i’d still burn the pole’s highlights a bit, that gains too much attention i think.

  you can see some leica M influence in this post. it’s a good influence ;)

  Comment by severin — April 14, 2010 @ 13:36

 5. Hyviä katukuvia! Itse olen menossa paremman puoliskon kanssa Pariisiin toukokuun lopussa ja tarkoitus olisi kanssa harrastaa katukuvausta, huomaamattomasti Canon G9:llä ja huomattavasti Canon 5D Mk II:lla :) Myös yöllisiä katumaisemia olisi tarkoitus kuvailla. Mukava oli näitä kuvia katsella ja herätellä matkakuumetta.

  Comment by Petteri — April 17, 2010 @ 01:04